Prijavljivanje za nove grupe TA 101 (generacija 2015.-16.) Istaknut

PRIJAVLJIVANJE ZA NOVE EDUKATIVNE GRUPE TA 101 U BEOGRADU, NOVOM SADU I BANJA LUCI POCINJE OD SREDINE AVGUSTA.

EDUKACIJA POCINJE U OKTOBRU 2015.

Bazični kurs, TA-101, mogu da pohađaju svi, nema nikakvih posebnih uslova.

Edukacija se sastoji iz 10 jednodnevnih radionica, po sistemu jednom mesečno, vikendom, subotom ili nedeljom. Počinje u oktobru, završava u septembru sledeće godine (u julu i avgustu nema sastanaka). Radionica počinje subotom ili nedeljom u 11 h i traje do 19h, a pauza za ručak je obično između 13.30 i 14.30 sati.

Uslovi za prijavljivanje su: početni trening je otvoren za veoma različite profile - ne samo za psihologe i lekare kako se to obično misli - jer se TA primenjuje u veoma različitim kontekstima. Kasnije u edukaciji, tokom naprednog treninga se pojavljuju određena ograničenja. Naziv transakcioni analitičar-savetnik i transakcioni analitičar-psihoterapeut mogu dobiti osobe sa završenim fakultetom, VII stepen obrazovanja (nije važno koji, poželjno humanističke ili društvene orijentacije).

ŠTA ZAINTERESOVANA OSOBA TREBA DA URADI?

Pošaljite mail na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. koordinatorki TA Centra Tatjani Majer. Ovaj mejl vas ne obavezuje da pohađate edukaciju.

Potrebni podaci su: ime i prezime, e-mail adresa na koju želite da dobijate poštu, broj mobilnog telefona za kontakt, kratak CV (desetak rečenica), i u nekoliko rečenica opišite šta očekujete od ovog treninga.

 

Transakciona analiza ili, skraćeno, T.A., je teorija ličnosti i teorija komunikacije koju je krajem pedesetih godina ustanovio američki psihijatar Erik Bern (Eric Berne). Kao sistematska psihoterapija, TA se koristi u individualnom, grupnom i porodičnom tretmanu. Psihološke i komunikacijske tehnike koje su nastale u okviru TA psihoterapije prihvaćene su i u drugim oblastima u kojima postoji intenzivan rad sa ljudima, tako da nakon obogaćenja ovih tehnika danas u TA postoje četiri specijalizacije za različita područja primene (i četiri vrste diploma). Ta područja su:

· psihoterapija,
· psihosocijalno savetovanje (koučing, razne vrste savetovanja),
· podučavanje (nastava, pedagogija, andragogija, treninzi, ...)
· korporacije.


Psihoterapijska primena transakcione analize podrazumeva rad sa ljudima čije su smetnje definisane kao mentalni poremećaji i koje su obuhvaćene savremenom psihijatrijskom klasifikacijom bolesti (MKB-10). Ranije je ova oblast bila rezervisana za lekare i psihologe, a danas se smatra da je psihoterapija posebna profesija. To znači da su vrata psihoterapije otvorena mnogima koji su završili i druge fakultete, a koji ispune potrebne uslove za psihoterapeuta.

Savetodavna primena TA se odnosi na rad sa ljudima kojima je potrebna psiho-socijalna pomoć zbog neke krize u kojoj su se našli, ali koji se ne mogu smatrati mentalno poremećenima. Podrazumeva rad na unapređenju ljudskih potencijala u različitim oblastima života (koučing) i preventivni rad.

Pedagoška primena TA podrazumeva rad sa zdravom decom i odraslima u nekom od konteksta podučavanja. Primena TA omogućava efikasnije podučavanje bilo da je reč o učenju ili o treningu. Takođe je cilj ostvarenje potencijala ličnosti i prevencija poremećaja. Ovom vrstom TA bave se pedagozi, vaspitači, učitelji, nastavnici, profesori, andragozi, itd.

Korporativna TA ili organizaciona primena TA (primena u radnim organizacijama) podrazumeva rad sa grupama i timovima koji su usmereni ka ostvarenju nekog cilja (tim, korporacija, organizacija, udruženje, preduzeće, itd.) gde je osnovna namena poboljšanje njihove efikasnosti, kao i rad s problemima vođenja i rukovođenja. Ova oblast je otvorena za sve one koji se bave ovom problematikom od hjuman risors menadžera, industrijskih psihologa, do profesionalnih menadžera i konsultanata.

Iako postoje izvesna preklapanja između ovih oblasti primene, danas se smatra da svaka oblast primene zahteva od budućeg transakcionog analitičara poznavanje posebnih znanja i veština.

Kurs TA 101 se održava po sistemu jednodnevnih workshopova (vikendom), jednom mesečno. Rad obuhvata teoriju, osnovne koncepte, prepoznavanje i klasifikaciju tuđeg ponašanja, etičke standarde, bazične komunikacione veštine i, eventualno, lični rad. Po završetku se polaže test znanja. Po uspešno položenom ispitu dobijaju se nacionalni i međunarodni sertifikati o završenoj prvoj godini treninga. Završetkom ovog kursa se stiče pravo na rednovno članstvo u nacionalnoj (TA Centar - asocijacija transakcionih analitičara Srbije) i Internacionalnoj TA asocijaciji (ITAA).

Neto cena treninga tokom 2013. godine je 500 evra (dodiplomski studenti 400 evra), a plaćanje se vrši u ratama u dinarima. Tolerišemo do dva izostanka. Jedan izostanak se ne mora platiti, drugi se plaća polovično, a treći i više od toga, punu cenu. Predavanja sa kojih je polaznik kursa izostao se mogu - više od dva izostanka se mora - nadoknaditi sa sledecom generacijom TA 101.

Standardno trajanje bazičnog treninga je (do) deset meseci. Tokom letnjih meseci u periodu raspusta (jul i august) neće biti organizovana edukacija.

VODITELJI TRENINGA
Zoran Milivojević, dr med., diplomirani transakciono-analitički psihoterapeut i stalni edukator i supervizor Međunarodne (ITAA) asocijacije za transakcionu analizu (TSTA ili Teaching and Supervising Transactional Analyst in Psychotherapy). To je najviši internacionalni status edukatora i supervizora za transakcionu analizu.

Dr sci. Nataša Cvejić Starčević, diplomirani psiholog i transakciono-analitički psihoterapeut sa statusom priveremenog učitelja i supervizora (Provisional Supervising and Teaching Transactional Analyst), Novi Sad.

Aleksandra Bubera, dr med., psihijatar i transakciono-analitički psihoterapeut sa statusom priveremenog učitelja i supervizora (Provisional Supervising and Teaching Transactional Analyst in Psychotherapy), Beograd.

Maja Stoparić, diplomirani psiholog i transakciono-analitički psihoterapeut sa statusom priveremenog učitelja i supervizora (Provisional Supervising and Teaching Transactional Analyst), Subotica.

Dragana Jovanović Boka, diplomirani pedagog, psihoterapeut i diplomirani transakcioni analitičar, TA komunikolog (Savetovalište za brak i porodicu Centra za socijalni rad), Internacionalni TA 101 instruktor, Novi Sad. Didaktički transakcioni analitičar, supervizor i predavač TA Centra.

Mr sci. Sonja Radojković, diplomirani psiholog i diplomirani trasakcono-analitički psihoterapeut, magistar medicinskih nauka Internacionalni TA 101 instruktor, Beograd. Didaktički transakcioni analitičar, supervizor i predavač TA Centra.

Doc. dr Mirjana Divac Jovanović, diplomirani psiholog i transakciono-analitički psihoterapeut sa statusomInternacionalni TA 101 instruktor, Beograd. Singidunum Univerzitet, Fakultet za medije i komunikaciju, Departman za psihologiju.

mr Danijela Budiša, diplomirani psiholog i diplomirani transakciono-analitički psihoterapeut, Novi Sad. Didaktički transakcioni analitičar, supervizor i predavač TA Centra.

Poslednji put izmenjenoponedeljak, 10 avgust 2015 09:15
Ocenite ovaj članak
(7 glasova)
nazad na vrh

Prijavite se na mailing listu

Ako želite da dobijate najnovije informacije direktno sa sajta, prijavite se na našu mailing listu.
Hvala što ste se prijavili na našu mailing listu.

Pretraga

Voditelji treninga

dr Zoran Milivojević

06.12.2012

dr Zoran Milivojević

Zoran Milivojević, dr med., diplomirani transakciono-analitički psihot...

Detaljnije
dr sci. Nataša Cvejić-Starčević

06.12.2012

dr sci. Nataša Cvejić-Starčević

Dr sci. Nataša Cvejić-Starčević, diplomirani psiholog i transakciono-a...

Detaljnije
dr Aleksandra Bubera

06.12.2012

dr Aleksandra Bubera

Aleksandra Bubera, dr med., psihijatar i transakciono-analitički psiho...

Detaljnije
Maja Stoparić

06.12.2012

Maja Stoparić

Maja Stoparić, diplomirani psiholog i transakciono-analitički psihoter...

Detaljnije
Dragana Jovanović Boka, master pedagogije

06.12.2012

Dragana Jovanović Boka, master pedagogije

Dragana Jovanović Boka, diplomirani pedagog, (master pedagogije) psiho...

Detaljnije
Prof. dr Mirjana Divac Jovanović

06.12.2012

Prof. dr Mirjana Divac Jovanović

Vanredni profesor dr Mirjana Divac Jovanović, diplomirani psiholog i t...

Detaljnije

Šta je Transakciona analiza?

Nacionalni sertifikati

TA Knjige

  1. Najnovije vesti
  2. TAGOVI

Kurs TA 101

Pitanja i odgovori

Sign In or Create Account