Logo
Odštampajte ovu stranicu
ŠKOLOVANJE SRCA

ŠKOLOVANJE SRCA Istaknut

Naslov: ŠKOLOVANJE SRCA
Podnaslov: Učenje emocionalne pismenosti
Izdao: Psihopolis institut /oktobar 2007.
Cena za TA članove: 500,00

O knjizi:
Dr Klod Stajner je klinički psiholog i transakcioni analitičar, godinama se bavi psihologijom emocija i razvio je trening emocionalne pismenosti.  Kao jedan od najbližih saradnika Erika Berna bitno je doprineo razvoju transakcione analize (dva puta  dobio naučnu nagradu Erik Bern).

U ovoj knjizi nam otkriva da je je srce centar inteligencije i uči nas kako da spojimo srce i mozak, kako da školujemo srce, ukazuje na tipične emocionalne greške, razotkriva kako ljudi ekonomišu sa primanjem i davanjem ljubavi i uči nas kako da utičemo na emocionalni razvoj drugih i na koncu, kako da nas trening emocionalne pismenosti učini boljim.

KAKO SPOJITI SRCE I MOZAK?
EMOCIONALNA PISMENOST I ČITANJE LJUBAVI

O autoru:  
Dr Klod Stajner je rođen 1935. godine u Parizu. Njegova porodica se kasnije preselila u Španiju, a zatim u Meksiko. Dr Stajner je u SAD došao da studira fiziku, gde je posle nekog vremena upisao i psihologiju. On je klinički psiholog, a doktorsko zvanje je stekao na Univerzitetu u Mičigenu, Ann Arbor. Dr Stajner je bio najpre učenik, a kasnije i prijatelj i kolega Erika Berna, psihijatra i autora knjige Koju igru igraš. Zajedno sa Erikom Bernom osnovao je Udruženje za transakcionu analizu. Posle Bernove smrti 1971. godine, dr Stajner je nastavio da razvija teoriju i praksu emocionalne pismenosti. Napisao je seledeće knjige:  Igre koje igraju alkoholičari, Po kom skriptu živiš, Lečenje alkoholizma, Druga strana moći i Kad čovek voli ženu. Dr Stajner je urednik dve antologije: S one strane igara i skripta i Predavanja iz radikalne psihijatrije; takođe je autor čuvene Priče o toplim pahuljama.

Stajnerove knjige su prevedene na sedam jezika. I danas on drži predavanja i radionice širom sveta. Ima troje odrasle dece. Živi i radi u Berkliju i na svom ranču u Mendosino okrugu, Kalifornija.

Kao edukator podučavao je u velikom broju zemalja, a 2006. godine je svoj seminar održao u Srbiji. Počasni je član TA Centra – asocijacije transakcionih analitičara Srbije.

Ako želite da čitate i druge rukopise dr Stajnera ili želite da saznate nešto više o radionicama emocionalne pismenosti, posetite veb-sajt www.claudesteiner.com ili pišite dr Stajneru na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

 

Poslednji put izmenjenosreda, 15 decembar 2010 12:38
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.